Ontdek ...

...waar ik voor sta

Ik ben psycholoog, geïnteresseerd en gespecialiseerd in gezondheids-, medische en sportpsychologie. In mijn werk zijn wetenschap en praktijk gecombineerd. Ik werk met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapy, positieve psychologie en motiverende gespreksvoering. Zo help ik mijn cliënt, het individu of team, in het onderzoeken en inzetten van eigen krachten en sterke kanten. Het uiteindelijke doel: je goed voelen en optimaal presteren.

Na afstuderen aan de Universiteit Leiden ben ik mijn professionele leven begonnen in Spanje, binnen de sportpsychologie en systeemtherapie. Terug in Nederland ben ik nog altijd werkzaam in de sportwereld, online of face-to-face. Ik heb ervaring in individuele en teamsporten, in verschillende divisies en van jeugd tot nationale selecties, met sporters, hun ouders, coaches en scheidsrechters. Ik begeleid hen o.a. op weg naar en tijdens nationale, Europese en wereldkampioenschappen. Denk bijvoorbeeld aan basketbal, voetbal, turnen, golf, petanque, gaelic football en onderwaterhockey. Mijn overtuiging: mentale training kan elke sporter helpen, met het bereiken van flow, betere prestaties en meer plezier!

 

De meeste tijd breng ik door aan de Universiteit Leiden, waar ik werk als onderzoeker, eHealth therapeut en docent. In mijn promotieonderzoek, de E-GOAL studie, evalueer ik de effectiviteit van een online coachingsprogramma voor mensen met chronische aandoeningen. Als therapeut of “coach” binnen dat programma ondersteun ik mensen met chronische nierschade bij het omgaan met hun aandoening en het aannemen en volhouden van een gezonde leefstijl. Als docent geef ik werkgroepen en trainingen aan masterstudenten en zorgverleners, o.a. over therapie- en gespreksvaardigheden.

Meer weten over wat ik doe? 

Kwalificaties

Katja Cardol is lid van het

Nederlands Instituut van Psychologen

(NIP)

  • Master Health & Medical Psychology - Universiteit Leiden

  • VGCt Basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie - Forta Opleidingen

  • FEATF Basisopleiding Systeemtherapie - 180º Unidad de Psicología

  • BASP Basisaantekening Sportpsychologie - VSPN Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland

  • LOGO-verklaring - vLOGO Landelijk Overleg Geestelijke Gezondheidszorg Opleidingsinstellingen

Publicaties

Cardol, C. K., Escamilla, C. I., Gebhardt, W. A., & Perales, J. C. (2019). Exploring the direct or inverse association of physical activity with behavioral addictions and other self-regulation problems. Adicciones, 31(1), 18-32. doi:10.20882/adicciones.926

 

Cardol, C. K. (2018). Beneficios psicológicos del ejercicio en la embarazada [Psychological benefits of exercise during pregnancy]. In Gallo Vallejo, M., Gallo Vallejo M. A., & Gallo Vallejo, J. L. (Eds.), Ejercicio físico y deporte en el embarazo (pp. 59-77). Colombia: Grupo Distribuna.

Contact

Heb je een vraag, heb of wil je een tip of advies? Samenwerken? Mentale training? Eén of meer gesprekken? Een workshop voor je team of afdeling? Een vrijblijvende sessie online coaching? 

Of heb je iets anders te vertellen?

 

Neem dan gerust contact met me op!

Vul het formulier in.

  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now