Ontdek ...

NL-sportpsycholoog-Katja-Cardol.jpg
...waar ik voor sta

Ik ben masterpsycholoog in opleiding tot doctor (PhD). Mijn specialisaties zijn gezondheids-, medische en sportpsychologie. In mijn werk zijn wetenschap en praktijk gecombineerd. Ik werk met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapy, positieve psychologie en motiverende gespreksvoering. Zo help ik mijn cliënt, het individu of team, in het onderzoeken en inzetten van eigen krachten en sterke kanten. Het uiteindelijke doel: je goed voelen en optimaal presteren.

Na afstuderen aan de Universiteit Leiden ben ik mijn professionele leven begonnen in Spanje, binnen de sportpsychologie en systeemtherapie. Terug in Nederland ben ik nog altijd werkzaam in de sportwereld, online of face-to-face. Ik heb ervaring in individuele en teamsporten, in verschillende divisies en van jeugd tot nationale selecties, met sporters, hun ouders, coaches en scheidsrechters. Ik begeleid hen o.a. op weg naar en tijdens nationale, Europese en wereldkampioenschappen. Denk bijvoorbeeld aan basketbal, voetbal, hockey, tennis, atletiek, roeien, turnen, golf, zwemmen, mountainbiken, petanque, gaelic football en onderwaterhockey. Mijn overtuiging: mentale training kan elke sporter helpen, met het bereiken van flow, betere prestaties en meer plezier!

 

Veel tijd breng ik door aan de Universiteit Leiden, waar ik werk als onderzoeker, eHealth therapeut en docent. In mijn promotieonderzoek, de E-GOAL studie, evalueer ik de effectiviteit van een online coachingsprogramma voor mensen met chronische aandoeningen. Als therapeut of “coach” binnen dat programma ondersteun ik mensen met chronische nierschade bij het omgaan met hun aandoening en het aannemen en volhouden van een gezonde leefstijl. Als docent geef ik werkgroepen en trainingen aan masterstudenten en zorgverleners, o.a. over therapie- en gespreksvaardigheden.

Meer weten over wat ik doe? 

Katja Cardol is lid van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) en van het

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Partner van NLsportpsycholoog®. 

NIP-logo.png
VSPN.png
NLSPORT_B_oranje.png
Kwalificaties
  • Master Health & Medical Psychology - Universiteit Leiden

  • VGCt Basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie - Forta Opleidingen

  • FEATF Basisopleiding Systeemtherapie - 180º Unidad de Psicología

  • BASP Basisaantekening Sportpsychologie - VSPN Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland

  • LOGO-verklaring - vLOGO Landelijk Overleg Geestelijke Gezondheidszorg Opleidingsinstellingen

Publicaties